UTORRENT POATE FURA PUTEREA DE CALCUL A PROCESORULUI

uTorrent poate fura puterea de calcul a procesorului cu un program de minerit Bitcoin instalat “silentios”.

 

Ultima actualizare uTorrent (versiunea 3.4.2)., unul dintre cei mai populari clienti de torrente, ar “deturna” calculatoarele utilizatorilor pentru o obtine profit, cu ajutorul unui “pasager nedorit”, numit Epic Scale – un program de minerit Bitcoin.

 

Epic Scale poate utiliza computerul, fara permisiunea administratorului, ca parte a unei ferme Bitcoin pentru a genera venituri pentru terti. Odata instalat, programul de minerit Bitcoin va creste activitatea procesorului in fundal, ceea ce va duce la incetinirea calculatorului si la un consum de energie mai mare.

Utilizatorii au raportat initial situatia pe forumul uTorrent si a fost confirmata ulterior de BitTorent, compania creatoare a clientului de torrente mentionat, cu mentiunea ca programul Epic Scale a fost asociat procesului de instalare a uTorrent, dar nu fara consimtamantul explicit al utilizatorului. Cu toate acestea, mai multi utilizatori au reclamat faptul ca instalarea Epic Scale a fost una “silentioasa” prin omiterea paginii de verificare, scrie The Verge.

Programele de minerit Bitcoin reprezinta o modalitate comuna pentru proprietarii de botnet de a face profit de pe urma calculatoarelor compromise. Acest tip de program se poate fixa puternic in sistem si scapa de nti-virus, lasand utilizatorii sa suporte costul cu energia suplimentara folosita, fapt ce a creat o imagine deloc placuta industriei Bitcoin.

BitTorent a declarat ca Epic Scale este “un partener important pentru noi, pentru a genera in continuare venituri pentru companie, contribuind in acelasi timp la finantarea de initiative filantropice”. De altfel, programul de minerit Epic Scale pretinde a folosi “puterea de procesare neutilizata a calculatorului pentru a schimba lumea” si are planuri viitoare de a utiliza calculatoarele pentru cartografierea genomului uman, noteaza Trusted Reviews.

Potrivit Bitcoin.org, mineritul este procedeul prin care se consuma putere de calcul pentru a procesa tranzactii, securiza reteaua, dar si pentru a mentine toata lumea din retea sincronizata. Poate fi privit ca un fel de data center Bitcoin cu exceptia ca este construit sa fie complet descentralizat, minerii operand in toate tarile si nici un individ nu are control asupra retelei. Acest proces este numit “minerit” ca o analogie a mineritului aurului deoarece este de asemenea un mecanism temporar folosit pentru a emite noi bitcoini.

Sursa ciatata arata, de asemenea, ca oricine poate deveni un miner de Bitcoin prin rularea unui program de minerit. Software-ul de minerit asculta dupa tranzactii emise prin reteaua peer-to-peer si face calcule necesare pentru a procesa si confirma aceste tranzactii.

Citeste mai mult: http://www.wall-street.ro/articol/IT-C-Tehnologie/180925/utorrent-procesor-program-de-minerit-bitcoin-epic-scale.html#ixzz3U5NWNrHZ

Comments are closed.

error: Bo Hoo Hoo !