Diagnosticare calculatoare desktop

Diagnosticarea echipamentelor este prima si cea mai importanta etapa, in procesul de reparare al calculatorului dumneavoastra. Diagnosticarea calculatoarelor este procesul prin care se determina componenta defecta a unui sistem de calcul, prin mijloace profesionale ce implica testari cu echipamente hardware sau software dedicate.
Diagnosticarea PC-urilor este de doua feluri:

> Diagnosticare hardware
> Diagnosticare software

1. Diagnosticarea hardware – proces prin care se testeaza fiecare componenta a calculatorului si se determina componenta defecta a acestuia. Testarea se face la: sursa, placa de baza si procesor, placa video, memorie, hard disk, dvd-rom, floppy si la toate perifericele calculatorului. Diagnosticarea hardware implica si inspectia vizuala a tuturor componentelor, fapt ce ar prevenii viitoare defectiuni (ex: condensatori putin umflati – componenta functioneaza inca in parametri dar va ceda in curand)

2. Diagnosticarea software – procesul prin care se identifica erorile sistemului de operare si a tuturor aplicatiilor instalate pe unitatea de calcul.

In cazul in care diagnosticarea a fost facuta partial si componenta defecta a fost reparata sau schimbata, va recomandam totusi o diagnosticare completa a calculatorului dumneavoastra, atat hardware cat si software, pentru a putea identifica si alte probleme, ascunse la prima vedere si care pot cauza in timp efecte nedorite.

Diagnosticarea calculatorului se poate realiza atat la sediun nostru cat si on-site la sediul dumneavoastra.

Daca repararea sistemului se face tot de catre societatea nostra, diagnosticarea completa a calculatorului dumneavoastra este GRATUITA.

Comments are closed.

error: Bo Hoo Hoo !