Devirusare

Ce sunt virusi defapt ?

Sunt programe care ajung sa ruleze pe sistemul dumneavoastra de operare. De unde ii puteti lua? Pai simplu, accesand diferite site-uri sau prin introducerea unor cd-uri sau stick-uri infectate in laptopul dumneavoastra. Acesti virusi au proprietatea de a se inmulti, astfel foarte multe fisiere pot fi infectate ceea ce poate duce la distrugerea sistemului de operare. Cei mai des virusi intalniti poarta numele de Cai Troieni sau Viermi.

Calul troian este periculos deoarece acesta poate infecta foarte repede alte fisiere de pe intreg sistemul dumneavoastra. Acesta poate trimite informatii confidentiale dezvoltatorului virusului,cum ar fi parolele dumneavoastra de la toate site-urile care v-ati logat de pe laptopul virusat.

Viermii sunt virusi care nu infecteaza alte fisiere ci doar se reproduc. Astfel vor ocupa din memoria calculaotrului si il va face sa mearga mult mai greu.

Devirusarea este primordiala pentru integritatea laptopului dumneavoastra si protejarea informatiei.

Care sunt simptomele unui laptop virusat ?

>Laptopul va incepe sa mearga pur si simplu mai greu ca de obicei
>Se vor deschide diverse pagini de internet fara ca dumneavoastra sa le accesati
>Procesorul laptop-ului functioneaza tot timpul la capacitate maxima
>Eroare la incercarea instalari oricarui antivirus
>Diferite aplicatii nu mai pornesc
>Laptopul nu se poate conecta la internet
>Dispar sau apar fisiere
>Interzicerea accesului la Task Manager sau la anumite fisiere
>Sunteti atentionat ca ati downladat ilegat si trebuie sa platiti o suma de bani pentru a va fi deblocat laptopul

LukComputers va recomanda sa folositi un antivirus, chiar si gratuit. Din lista programelor gratuite va recomandam urmatoarele : Avira Antivirus, Avast, Avg si Nod32.

Daca apar probleme serioase va recomandam sa aduceti laptopul la sediul nostru din Iasi, iar specialisti nostri se vor ocupa imediat de devirusare si de salvarea datelor daca va fi nevoie.

Comments are closed.

error: Bo Hoo Hoo !